Antieke Vloeren

Oud eiken antieke visgraat vloer Amsterdams grachtenpand Oude antieke eiken visgraat vloer gelegd in Amsterdams apartement. Het hout is antiek dus ouder dan 100 jaar. Het hout is door ons uit Frankrijk gehaald en klaar gemaakt voor hergebruik. Het echte oude hout heeft een unieke niet na te maken uitstraling.
sloop antiek parket uit frans gebouw Met de hand halen wij de eiken parket stroken los van de constructie vloer. Op de foto zijn wij bezig een visgraat vloer te verwijderen en klaar te zetten voor transport naar Nederland. De vloer komt uit de buurt van Parijs. In Parijs zelf ligt vaak Hongaarsepunt in plaats van visgraat.
sloop eiken antieke parketvloer Grote ruimtes werden in Frankrijk vaak belegd met parket stroken. In de chiquere vertrekken ligt vaak een motief vloer zoals visgraat of hongaarsepunt en heel soms het versailles motief.
visgraat parketvloer wordt gesloopt uit gebouw in Frankrijk Mooie grote ruimtes met antieke houten vloeren, zo zien wij het graag. Dit betekent dat er mooie partijtjes van het zelfde hout vrij komen. Het was zeer gebruikelijk om verschillende leveranciers vloeren laten te leggen in grote gebouwen in Frankrijk.
sloop antiek oude parketvloeren Opstapelen antieke massief eiken parketstroken en een plakbandje er om.
Gesloopt parket opgestapeld eiken Pakketje bij elkaar zetten die uit 1 ruimte komen of ook uit andere ruimtes komen, als ze maar het zelfde zijn allemaal.
uniek mooi pand waar oud parket in herlegd wordt in groningen Pand van de stichting Hendrick de Keyzer in Groningen. Daar hoort natuurlijk een passende oude vloer in. Het is zonde daar een nieuwe vloer in te leggen. De sfeer van de vloer moet passen bij de sfeer van het pand.
antiek visgraat parket klaar voor transport Parketstroken op pallets, klaar voor transport naar Nederland.
Oude eiken planken herlegd in Amsterdams pand Ook zijn antieke brede vloerdelen, zoals deze oude grenen vloerdelen her te gebruiken. Brede antieke eiken vloerplanken zijn zeer schaard. Antieke grenen vloerplanken zijn beter verkrijgbaar. Deze planken worden herlegd in Amsterdam in een pand aan het Vondelpark.
Op zoek naar antieke parketvloeren in Frankrijk Op zoek naar oud vloer hout in Zuid Frankrijk. Landhuizen zoals deze herbergen vaak genoeg her te gebruiken vloerhout.
Op zoek naar oude parket en planken vloeren in Frankrijk Onderweg in Frankrijk wordt ook wel eens stil gestaan bij het prachtige landschap.
Pand bezoek sloop oude parketvloeren Hier zijn wij bezig een oude vloer uit de oude centrale bank van Frankrijk in Parijs te halen.
licht geschaafde oude parketstroken Antiek eiken parket hout, licht geschaafd. Deze unieke kleur en uitstraling is niet na te maken. Het hout is meer dan 100 jaar oud!
Oude eiken planken naar boven via katrol in Amsterdam Grachtenpand in Amsterdam waar de takels nog steeds goed van pas komen. De trap opgangen zijn doorgaans zeer krap bemeten in Amsterdam.
Oude planken via verhuislift naar boven gebracht in amsterdam Hier gaan de oude grenen vloerdelen naar boven met een verhuislift. Het pand staat aan het Vondelpark in Amsterdam.
hongaarsepunt in parijse villa van massief eiken hout gemaakt Deze vloer ligt in een pand in Parijs. Het is een Hongaarse punt met een brede hoek, 65 graden. De vloer in combinatie met de lambrisering is zo mooi. De hongaarsepunt is gemaakt van massief eiken houten stroken van 2 cm dik. Daarom ook heeft de vloer naadjes. Het is jammer dat er al zo veel bouwstof op de vloer ligt.
hongaarsepunt eiken in parijs te slopen pand Deze vloeren zijn al meer dan 100 jaar in gebruik, ze zijn dus getekend door het gebruik. De stroken zijn nog lang niet af en kunnen gerust weer 100 jaar mee na te zijn herlegd.
in Parijs bij een historisch pand voor parketvloer te slopen Vloerhout slopen bij het oude gebouw van de centrale bank  van Frankrijk in Parijs.
oude antieke parket vloer gelegd in Amsterdam Recht gelegde eiken parketstroken. De stroken hebben allemaal dezelfde maatvoering, dus een patroon leggen was mogelijk. De vloer is gelegd in een penthouse aan het IJ bij Amsterdam.
Oude verdiepingsvloeren herlegd in Amsterdam Grenen vloerplanken herlegd, met verf en al. De vloer is gelegd in Amsterdam. Planken zijn oude verdiepings vloeren en dakbeschot.
Oude eiken parketvloer met staande friesen in amsterdam Antieke oude visgraat vloer zonder band en bies, met staande friesen. De doorleefde grijze kleur van het eiken geeft een zeer bijzondere feeling in de ruimte.
Grenen verdiepingsvloerdelen klaar om herlegd te worden Oud dakbeschot. Dit zijn grenen planken die hergebruikt worden als vloerhout.
Gebruikte Grenen planken klaar om herlegd te worden Voorbereiding te leggen oude grenen planken in Amsterdam. De vloerdelen worden in de werkplaats uitgelegd en geschikt zodanig dat het goed lijkt. De klant heeft in de werkplaats mee geholpen de planken uit te leggen.
Oude antieke parket stroken herlegd in Amsterdams souterrain Antiek oud eiken parket vloer, rechtgelegd in een souterrain in Amsterdam waar slaapvertrekken van zijn gemaakt.
Inspectie oude eiken parket vloer parijs Opzoek naar nieuwe partijen visgraat, hongaarsepunt eiken parketstroken. Wij hebben uit dit historisch zeer bijzondere hotel in Parijs een grote hoeveelheid eiken Hongaarse-punt gesloopt. 
sloop eiken parket stroken parijs Er lag van alles en nog wat op de vloeren, onder andere ook grenen stroken parket.
hongaarse punt antieke stroken gesloopt eikenhout Dit is de hongaarsepunt die wij hebben gesloopt en naar Nederland hebben gebracht. De hongaarsepunt is van massief eiken gemaakt, 2 cm dik, en in allerlei breedtes en lengtes. De stroken liggen vernageld op eiken stroken die op de houten constructievloeren zijn uitgezet.
hongaarsepunt parijs Omdat ze zijn gespijkert op eiken stroken, zijn ze goed te slopen en te hergebruiken. Vaak zijn eiken stroken verlijmd in bitumen. Die partijen zijn veel moeilijker te hergebruiken.
oude fabrieksruimte met oud eiken parket Uit dit verlaten industriele gebouw boven Mulhouse in het oude zware industriegebied van Frankrijk hebben wij ook mooie partijen eiken parket stroken kunnen slopen.
oud bibliotheek trapje uit parijs Trapje uit een warenhuis in Parijs dat verkocht is aan een klant in Amsterdam. Prachtig om te zien dat het nog steeds van dienst kan zijn juist ook omdat het al zo oud is en veel sfeer heeft.
oude parket stroken in penthouse amsterdam herlegd Oude eiken relatief lange eiken stroken parket van circa 70 jaar oud. Recht gelegd in patroon in Amsterdam.
industrieel gebouw in frankrijk met oude parketvloeren Wauw wat een prachtige industriele gebouwen bouwden zij in het zware industrie gebied van Frankrijk. Nu maar hopen dat ze niet gesloopt worden.
antieke hongaarsepunt in frans gebouw in parijs Eiken Hongaarse punt met een hoop bouwstof. Dit materiaal is naar Nederland gebracht.
eifel gebouw met oude eiken planken Door Eiffel gebouwt warenhuis aan de Seine in Parijs. Daar hebben wij een grote hoeveelheid oude eiken planken kunnen slopen.
parijs gebouw met oude eiken planken Het oude en zeer bekende warenhuis aan de Seine dat helemaal verbouwt gaat worden.
bibliotheek trapje in frans gebouw Het trapje dat wij verkocht hebben aan een goede klant in Amsterdam. Het trapje komt uit een groot warenhuis in Parijs. Zie op de achtergrond de Seine.
antiek oude eiken visgraat parketvloer amsterdam Herlegde antieke visgraat vloer die doorgelegd is tot aan de wanden. De vloer ligt in een grachtenpand aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het hout is circa 135 jaar oud.
hongaarsepunt eiken uit frans huis Eiken Hongaarsepunt uit Parijs.
Eiffel gebouw in frankrijk waar eiken planken uit komen Bijzondere staalbouw en vele glaswerk van Eiffel in een gebouw in Parijs, gewoon op de foto gezet vanwege het indrukwekkende gezicht er van.
trapje uit frankrijk in nederland aangekomen Trapje in de showroom op tussen stop in Groningen.
antieke ornamenten parijs hotel Ornamenten van langs de hoge kozijnen. Ze komen uit de balzaal van een Hotel in Parijs dat in de oorlog diende als hoofdkwartier van de Duitsers in Frankrijk. Het hotel is gigantisch en is onlangs gekocht door een sjeik en alleen al de verbouw kost een miljard euro.
gebruikte eiken planken Partij gebruikte eiken planken. Meestal is het geen handel, maar omdat dit een gigantische partij was, kon het uit om te slopen.
sloop eiken parketstroken Aan het slopen van eiken parket stroken in Frankrijk.
trappenportaal frans historisch gebouw Zo wordt het niet vaak meer gemaakt. Prachtige rondingen en materialen.
uitzicht vanaf historisch gebouw op eiffeltoren Op de achtergrond in de mist is de eiffeltoren te zien.
antieke versailles patroonvloer gelegd in amsterdam Een oude eiken versailles patroon vloer door ons gelegd in Amsterdam.
versailles patroon in amsterdams grachtenpand gelegd Versailles patroon, echte oude herlegde panelen in Amsterdam. Herkomst versailles panelen, Frankrijk.
Sloop grenen planken frankrijk Grenen planken die hergebruikt kunnen worden omdat de kleur en veroudering echt is. In een oud pand waar om wat voor reden dan ook een nieuwe vloer in moet, moet een nieuwe vloer komen die echt oud lijkt, dus bijvoorbeeld dit soort grenen vloeren.
Grenen verdiepingsvloerdelen Constructie verdiepingsvloer. De onderkant en bovenkant kan gebruikt worden.
brede lange grenen vloerdelen Frankrijk Oude grenen vloerdelen, mooie oude kleur. Prima om te hergebruiken.
frans massief eiken parketstroken klaar voor transport Parket stroken in een Franse loods klaar voor transport naar Groningen.
grenen verdiepingsvloerplanken Oude grenen vloerdelen van 80 jaar oud in Frans gebouw.
grenen verdiepingsvloerdelen breed en lang frankrijk Brede oude grenen vloerdelen die gesloopt gaan worden en naar Groningen worden gebracht.
eiken vloerdelen te slopen in Parijs Hotelkamer die gesloopt wordt. Uitkijken voor het gat in de vloer.
uitzicht op arc de triumph in parijs vanaf te renoveren historisch gebouw Arc de Triomph in Parijs, gezien vanaf dak van hotel.
eiken oude antieke hongaarsepunt parijs Hongaarsepunt gemaakt van oud hout en in de olie gezet. Prachtige oude sfeer herleefd in een gebouw.
antieke oude eiken parketvloer Eiken recht gelegd parket stroken die wij gaan slopen uit villa in Frankrijk.
Hongaarsepunt visgraat parketstroken antiek 130 jaar oud Eiken parket stroken hebben geen vaste maten. Wij komen vele maten tegen. Dit maakt herleggen moeilijk. De partijen moeten gezaagd, geschaafd en worden voorzien van nieuwe veer en groef.
op latten gelegde eiken parketstroken Bijna nooit komen wij brede massief eiken vloerdelen tegen in Frankrijk. Het is vaak smal en soms ook lang zoals hier. Frankrijk is een parket land.
Eiken parketstroken verschillende lengtes en breedtes Lange massief eiken parket stroken circa 90 jaar oud gesloopt uit een pand in Frankrijk.
Hongaarse punt 120 jaar oud gesloopt eiken Oude antieke Hongaarspunt gesloopt uit pand in Parijs. Zie ook de bijzondere tegeltjes.
120 jaar oude eiken parketstroken Oude eiken parketstroken gesloopt uit een slaapkamer.
sloop oud frans pand grenen dakdelen Het dakbeschot is gesloopt en door ons naar Groningen gebracht.
oude eiken parketdelen laddermotief Eiken blok ladder patroon in een kamer in een frans woonhuis. Wij meten de hoeveelheid op en kijken of het de moeite waard is om te slopen.
antieke eiken franse parketstroken vloer Patroonvloer eiken stroken. Deze stroken zijn later herlegd in een pand aan het IJ in Amsterdam.
ster patroon gevonden in Franse villa eiken met andere houtsoorten Ook meer dan 90 jaar gelden maakten de vloeren leggers in Frankrijk al bijzondere figuren in patroonvloeren. Deze patronen zijn gemaakt van massief hout en daarom zeer bewerkelijk.
 
Antieke eiken parketstroken frans Niet zo heel oude parketstroken die toch bijzonder genoeg zijn om herlegd te worden. Vloer gevonden in Frankrijk.
gesloopte frans eiken parketstroken Grenen parketstroken. Minder interessant dan eiken. Meestal nemen wij dit niet mee.
Hongaarsepunt parketstroken eikenhout Eiken Hongaarsepunt stroken, meer dan 100 jaar oud en prima om her te gebruiken.
antieke oude parketstroken massief eiken Pallets vol met oude eiken parketstroken, klaar om naar Groningen te worden gebracht.
bewerkte eiken antieke parketstroken in de droogkamer Nadat de oude parketstroken zijn bewerkt door ons, zodanig dat de stroken allemaal dezelfde maat hebben, worden zij weer gedroogd. Als zij voldoende zijn terug gedroogd, kunnen zij worden gelegd.
Woning Haren Helpman antieke parketstroken vloer Pand in Groningen (Helpman) waar een oude visgraat vloer door ons is herlegd.
Verlijmen antieke eiken visgraat parketvloer Groningen Haren Herleggen oude eiken visgraat vloer in Groningen.
Oude gebruikte Eiken parketstroken uit Frankrijk Transport van dit soort pallets is niet eenvoudig. Ze zijn vaak namelijk niet stabiel.
gesloopte oude gebruikte parketstroken in Frankrijk De sloper heeft de parketstroken op een bult gegooid. Het slopengaat vaak nog al ruig, als wij het zelf niet doen. Opstapelen en de zwaar beschadigde delen door het slopen laten wij achter.
Oude franse victoriaanse radiators Wij komen natuurlijk van alles tegen in de gebouwen die gesloopt worden. Deze radiators proberen wij te verkopen aan andere oude bouwmateriaalhandelaren. Het zijn geen materialen waar wij naar op zoek zijn. Wij lopen er tegen aan en soms kunnen wij ze met een paar telefoontjes door verkopen. Meer tijd besteden wij er niet aan. Houten vloeren is onze specialiteit.
trapstijlen koper messing in Frankrijk Trapstijltjes zoals je ze niet meer ziet gemaakt worden. Honderden hebben wij door verkocht.
grenen oude lambrisering uit franse villa Lambriseringen die aangeboden worden aan ons.
eiken vloeren parket stroken in te slopen gebouw in Frankrijk Parketstroken komen wij heel veel tegen in franse overheidsgebouwen. Deze parketstroken liggen in een in verval geraakte kazerne die na 30 jaar leeg gestaan te hebben gerenoveerd gaat worden. Het wordt een appartementen gebouw. De kazerne staat in het centrum van Mulhouse.
Hal belegd met eiken parketstroken meer dan 100 jaar oud Eén van de vele gangen  van de kazerne die allemaal belegd zijn met eiken parketstroken.
hal waar onder het puin nog eiken parket vloeren liggen De kazerne is al heel lang niet meer verwarmd en het pleisterwerk laat los. Vele vierkante meters eiken parketstroken zijn dan ook als verloren beschouwd.
Onbehandeld eiken ouder dan 100 jaar typisch grijze kleur Flink doorsleten eiken stroken. Dit stuk vloer is zwaar gebruikt. Het is een looppad geweest waar heel veel soldaten overheen zijn gekomen. Toch zijn de stroken nog lang niet opgebruikt.
oud grijs eiken parket In de kazerne zijn wij ook patroonvloeren tegen gekomen. Vaak lagen er patroonvloeren in de ruimtes waar hogere militairen verbleven. In die ruimtes waren vaak ook mooie houtkachels aanwezig.
grijs gekleurde oude eiken parketvloeren Enorme hoeveelheden parket stroken. Dit soort vondsten worden steeds schaarser. Het hout wordt daarom steeds duurder voor ons.
Antieke oude eiken parketvloeren in te renoveren frans gebouw Graffiti! Jeugd heeft het pand ook bezocht.
parket in hal kazerne mulhouse in Frankrijk Wat een sfeer geeft alleen al een houten vloer in zo'n groot gebouw. Dat is toch iets heel anders dan linoleum.
Binnenplaats kazerne Mulhouse Frankrijk De kazerne in Mulhouse die volledig gerenoveerd gaat worden. Mega project!
Hoofdgebouw achter aanzicht vanaf de binnenplaats mulhouse Frankrijk Hoofdgebouw Kazerne gezien vanaf het plein binnen de kazerne.
Binnenplaats kazerne waar eiken parket uit gesloopt gaat worden Zicht op een vleugel van de franse kazerne. Het bijzondere is dat sommige kazernes in de loop van de tijd veranderen van land eigenaar. Soms was het Duits en dan weer Frans.
facade franse kazerne, staat al meer dan 40 jaar leeg Buitenkant Kazerne. Ze bouwden toen niet zomaar even snel een gebouw. Het exterieur heeft veel aandacht gekregen.
Rijkversierde gevel van kazerne in Mulhouse Frankrijk Wat een schitterende gevel.
Hal kazerne Frankrijk n deze hal heeft een balie gezeten. Een houten constructie is omgevallen.
Hal van vleuge kazerne gebouw Mulhouse Frankrijk met eiken parket belegd Weer een lange hal en trappen naar de hogere verdiepingen, allemaal eiken hout!
Achtergevel Kazerne Mulhouse Kazerne vleugel waar de stuiken tegenop groeien.
Gevel Kazerne Mulhouse, ramen zijn er al uit Er zitten al 10 tallen jaren geen ramen meer in het gebouw, kwa-jongens hebben daar metname voor gezorgd. Dit heeft ook grote stukken parketvloer verpest omdat regen op de vloer is gekomen.
Gevel kazerne Mulhouse Frankrijk vlak bij Italie, Zwitserland en Duitsland Zie eens die dakgoot opbouw.
Grenen Vloerdelen Verschillende breedtes Grenen planken even in het gras gelegd om te kijken om het hergebruikt kan worden.
Oude antieke parket vloer Utrecht Architect  
Oude tank van de duitsers bij kazerne sloop eiken parket  
Drogen antiek oude eiken visgraat parket stroken Utrecht