Vloer Accessoires


Hieronder staan enkele van de vloer accessoires die vaak gebruikt worden bij het leggen van een houten vloer, parketvloer of laminaat vloer of bij de afwerking daarvan. Vloer accessoires worden vaak gebruikt om de vloer mee af te maken, om de puntjes op de i te zetten. Het betreft foto's, beschrijvingen en prijzen van ondervloeren, vlakplinten, opstaande plinten, rozetten, convectorputroosters, lijmkammen, plintenknippers, waxolieborstels, profielen, lijm, matten etc.

Wij leveren nagenoeg alle soorten en merken ondervloeren, plinten, lijmen, lakken, olien etc. Niet alles dat leverbaar is, is hieronder opgenomen. Wij hebben hieronder producten opgenomen die wij vaak gebruiken.
 
 

Ondervloeren

worden onder de loopvloer, ook wel gebruiksvloer of topvloer gelegd. De vloer wordt op de zandcementdekvloer of bestaande houten vloer gelegd. In sommige gevallen komt er nog een vochtwerende laag tussen de ondervloer en de zandcementdekvloer of bestaande houten vloer.
 
alufoam ondervloer tussenvloer ondertapijt Redenen gebruik ondervloer zwevend gelegde vloer (niet vast gelijmd of gespijkerd aan bestaande vloer).
 • opvangen hoogte verschil bestaande vloer.
 • opvangen harde steentjes en andere harde materialen.
 • geluids en/of warmte isolatie.
 • hoogte verschil opvangen met andere vloer.
 • hard op hard voorkomen.
 • prijzen vanaf € 0.99 tot € 6.95 ex btw per m2.

Redenen gebruik ondervloer bij verlijmde en/of gespijkerde vloer.
 • uitvlakken bestaande vloer.
 • mogelijk maken spijkeren (spaanplaat ondervloer).
 • om uitzet krachten (werking) te verdelen cq. op te vangen.
 • prijzen vanaf € 4.50 ex btww per m2.

Soorten en eigenschappen verschillende soorten ondervloeren
-Alufoam, basic ondervloer, 2 mm dik, geen geluid dempende werking, geen bijzondere geluiddempende werking.
-Rubber, 4 mm dik, zeer goede geluidsdemping van eigen loopgeluid, redelijke warmte isolerende werking.
-Platen, 5 tot 15 mm dik, stevig en dus goed te gebruiken om oneffenheden uit te vlakken, redelijke tot zeer goede geluiddemping voor naar de buren(meerdere soorten leverbaar), goede warmte isolerende werking, minder geluiddemping van eigen loopgeluid dan rubber ondervloer.
-Vloerverwarming, heatfoil ondervloer is een zeer goede. De meeste die geschikt worden verklaart zijn niet zo goed! De ondervloer is dun en laat warmte zeer gemakkelijk door. Alleen onder laminaat te gebruiken. Houten vloeren dienen verlijmd te worden op de bestaande zandcement dekvloer om voldoende warmte opbrengst te garanderen.
-Vochtwerendelaag
Het is in het algemeen aan te raden om een dampwerende folie onder de ondervloer te plaatsen. Dit om te voorkomen dat teveel vocht uit de betonvloer, of door de houten bestaande vloer in de topvloer trekt. Let op, het vocht dat niet naarboven kan door ventileren moet via de kruipruimte wel weg kunnen(er moet trek aanwezig zijn in de kruipruimte)! Als dit niet goed werkt, trekt het in de muren en krijgt u vochtproblemen in de muren. Vraag ons voor meer advies voor uw specifieke situatie!

Sommige ondervloeren hebben een vochtwerende laag!

Als een houten vloer wordt verlijmd op een bestaande zandcementdekvloer of een bestaande houten vloer, dan zorgt de lijm voor vochtwering!

 

Buromat

wordt gebruikt ter voorkoming van rij-sporen in laminaat of houten vloeren.
 
beschermmat bureaustoel voor laminaat en houten vloeren De buromat (parket saver) is in verschillende maten verkrijgbaar,
 • De buro mat is gemaakt van hardplastic.
 • prijzen beginnen bij €49,- ex btw.

Andere optie: Wieltjes burostoel vervangen
Het is vaak ook mogelijk om de wielen van een burostoel te vervangen door wielen waarvan het loopvlak zachter is en dus geen schade veroorzaakt aan de vloer.
 • prijzen per stuk varieeren van € 10,- tot € 15,- ex btw per stuk.

Wielschaaltjes worden gebruikt om parket te beschermen tegen zware objecten met wieltjes er onder, zoals een piano.
 • prijzen vanaf € 5,95 ex btw per stuk.


Convectorputrooster

worden gebruikt om de convectorputten netjes af te werken met materiaal dat op de leefvloer ligt, zoals hout of laminaat.
 
eiken convectorputrooster aluhoekprofiel afwerking

Leverbaar in eiken, jatoba, merbau, beuken, staal, lichtmetaal, aluminium en nog meer... De tussen busjes zijn leverbaar in plastic of het zelfde materiaal als de dwarslatten.
 • tussen busjes op maat en kleur verkrijgbaar.
 • dwarslatten, dragers, op maat en materiaalsoort  leverbaar.
 • lengte en breedte convector put op maat leverbaar.
 • leverbaar met lak, olie of onbehandeld. Ook in aluminium leverbaar.
 • prijzen vanaf € 99,- ex btw per strekkende meter.


-Afwerking zijkant, randafwerking waar het rooster tussen ligt.
De zijkant van de roosters worden vaak met een hoekprofiel afgewerkt. Het is natuurlijk het mooiste als het convectorput rooster gelijk ligt met de topvloer. Hiervoor moet soms het richeltje waar de convectorputrooster op ligt, worden verhoogd. Dit gebeurt vaak met hout.
 
 

Overgangsprofielen

worden gebruikt om de overgang van verschillende soorten vloeren of hoogte verschil in vloeren mogelijk te maken.
 
hoekprofiel zilver brons dilitatieprofielen afwerkprofielen Overgangsprofielen worden geleverd in verschilende materialen. Het meest gebruikte materiaal is aluminium. Aluminium is sterk en licht. Houten vloeren en laminaat vloeren krimpen en zetten uit onder invloed van het toe en afnemen van de luchtvochtigheid. Daarom moet er altijd een zwelruimte gelaten worden tussen de muren, kozijnen en aansluitingen op andere vloeren. Het ruimte of hoogte verschil met andere vloeren etc. wordt opgevangen met een overgangsprofiel zoals op het plaatje te zien.
 • lengte vaak leverbaar in 120 cm tot 270 cm.
 • hoogte verschil tot 2 cm overbrugbaar.
 • breedte verschil tot 3 cm overbrugbaar.
 • kleuren; zilver, goud, brons, eiken, beuken etc.
 • prijzen vanaf € 4,95 ex btw per strekkende meter.


Rozetten

worden gebruikt om ronde buizen netjes af te werken in met het zelfde materiaal als de topvloer.
 
afwerk rozetten eiken Rozetten worden gebruikt om waterbuizen en andere buizen netjes af te werken met het materiaal waarvan de topvloer is gemaakt. De gebruikte materialen voor de rozetten zijn hout en kunststof.
 • standaard maten zijn 15 en 22mm buis dikte
 • er worden ook plaatjes geleverd waarin zelf het gewenste gat gezaagd kan worden. Het plaatje kan in tweeen gedeeld worden en kan zodoende om de buis heen gelegd worden. Er zitten deuveltjes en gaatje in de plaatjes. De plaatjes zijn dus eenvoudig weer samen te brengen. De ronde rozetten worden ook op die manier aangebracht en weer aan elkaar samengeplakt.
 • houten rozetten zijn leverbaar met lak, olie of onbehandeld.
 • er zijn ook rozetten voor laminaat vloeren leverbaar.
 • prijzen vanaf € 4,50 ex btw per stuk.
De vlakke plint (5 mm hoog, 3 cm breed, lengtes varieerend van 180 cm tot 300 cm) wordt ook vaak gebruikt om een buis netjes af te werken.


Rubber ondervloer/tussenvloer

wordt metname gebruikt als het eigen loopgeluid maximaal gereduceerd moet worden.
 
geluiddempende rubberondervloer Rubber ondervloeren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Wanneer u uw eigen loopgeluid wilt reduceren, dan is rubber zeer geschikt. Tegenwoordig is er ook een rubber ondervloer die 10 db tno gecertificeerd is voor reductie van geluid naar de buren.
Het product heeft een hoog soortelijk gewicht. Een rol van 10 m2 weegt behoorlijk zwaar. De massa zorgt voor de reductie van het loopgeluid in uw eigen ruimte.
 • dikte varieert van 3 tot 4 mm.
 • prijzen vanaf € 3,95 ex btw per m2.


Vlasvelt ondervloer, natuurproduct!

wordt gebruikt als geluidreductie van een laminaatvloer naar de buren van belang is en als warmte isolatie belangrijk is.
 
geluid warmte isolerende ondervloer op rol Vlasvelt ondervloeren zijn een afgeleide van isolatiemateriaal dat is gemaakt van vlasvelt.
Het is een natuurproduct!
Vlasvelt heeft een goede geluidsreducerende werking voor uzelf en naar de buren, 10 db gecertificeerd voor onder laminaat.
 • de dikte is 3 mm.
 • prijs € 2,95 ex btw per m2.

 

Ondervloer platen

wordt gebruikt als de ondervloer van hout is en wanneer geluid gereduceerd moet worden van de houten leefvloer naar de buren.
 
groene platen ondervloer groene plaatjes Ondervloer platen komen in vele verschillende soorten.
De bekendste is de groeneplaat. Ze worden gebruikt onder laminaat en houten vloeren. De groene plaat is een prima geluidreducerende ondervloer, maar niet tno gecertificeerd. Redupax heeft een aantal platen die wel tno gecertificeerd zijn voor geluidreductie naar de buren. Soundkiller is dat ook, en zo zijn er nog veel meer.

Platen zijn stevig en goed in staat het geluid naar de buren te reduceren, bovendien kunnen ze een oneffen houten vloer goed uitvlakken.
 • diktes 5 tot 20 mm.
 • sommige soorten zijn tno 10 db gecertifiseerd.
 • prijzen vanaf € 2,40 tot € 9,95 ex btw per m2.


MDF-opstaande plinten

worden gebruikt wanneer de kleur moet matchen met de kleur van de kozijnen of de muren.
 
opstaande hoge mdf plinten wit MDF-opstaande plinten worden veel gebruikt op houten vloeren en laminaat. De zwelruimte dient te worden afgedekt met een plint. De muur wordt na het aanbrengen van de mdf plint ook aan de onderkant beschermd tegen de stofzuiger mond, tegen aanraking door schoenen en de dweil.
De mdf opstaande plinten zijn leverbaar in hoogtes van 4 tot 12 cm hoog. De dikte varieert van 11mm tot 18mm. Er kunnen verschillende profielen worden geleverd. Ook zijn er mdf plinten leverbaar met een klassiek kraaltje. Aan de achterkant is ruimte gemaakt voor kabels.
Sommige fabrikanten werken de mdf af met folie, de meeste met een grondverf, die soms ook nog eens als finishlaag kan worden gebruikt. De mdf plinten worden standaard met een witte folie of grondverf geleverd.

De mdf is massief en wordt dus in verstek de hoeken om geplaatst. Bij de kozijnen gaat de mdf plint vaak over in een stukje vlakplint om vervolgens, nadat het kozijn gepasseerd is weer over te gaan in mdf opstaande plint.
 • De dikte varieert van 10 mm tot 18 mm.
 • De lengtes zijn vaak rond de 240 cm.
 • mdf plint wordt met lijm vast gezet of met slagpluggen.
 • prijzen vanaf € 3,50 tot € 12,50 ex btw per strekkende meter.


Luchtbevochtiger/ontvochtiger

worden gebruikt om de kamer luchtvochtigheid op een bepaald peil te houden.
 
kamerluchtbevochtiger Luchtbevochtiger
wordt gebruikt in woningen die heel droog kunnen worden. Meestal hebben goed geisoleerde huizen een lage luchtvochtigheid in de winter. Dit komt omdat de verwarming vaak flink aan staan en het vocht doet verdampen. Het vocht verdwijnt naar buiten. Daardoor krimpt hout en laminaat. Onder de 45% luchtvochtigheid is het verstandig om te gaan bevochtigen zodat het weer iets vochtiger in huis wordt.
Is er vloerverwarming in huis aanwezig, dan is het bijna niet te voorkomen dat er bij-bevochtigd moet worden om de vloer niet te veel te laten krimpen. De warmtebron zit namelijk direct onder de houten- of laminaatvloer.
 • De luchtbevochtigers komen in verschillende modellen.
 • De capaciteit van huiskamermodellen varieert van 40 kuub tot 200 kuub kamerinhoud.
 • Er worden verschillende technieken gebruikt voor verdamping.
 • u kunt kiezen voor een volledig automatisch gereguleerde luchtbevochtiging of semi-automatisch.
 • apparaten zijn niet groot, ongeveer 40 cm hoog, 30 cm diep en 40 cm lang, en zijn dus goed onopvallend te plaatsen in de kamer.
 • prijzen varieeren van € 75,- tot € 350,- ex btw. per apparaat.

Luchtontvochtigers
In de zomer is de luchtvochtigheid vaak hoog. Luchtvochtigheidspercentages van 90% komen vaak voor. Wanneer de houten- of laminaatvloer door een enorm hoog luchtvochtigheidspercentage vervelend flink werkt, dan kan een luchtontvochtiger worden aan geschaft.
 • Verschillende modellen zijn leverbaar.
 • 40 tot 200 kuub modellen voor huiskamergebruik.
 • Bediening volledig automatisch tot semi-automatisch leverbaar.
 • maten zijn ongeveer 40 diep, 60 cm hoog en 40 breed.
 • prijzen varieeren van € 150,- tot 450,- ex btw.


Onderzet viltjes-schroef, viltstroken

worden gebruikt op houten vloeren en laminaat om krassen te voorkomen door het heen en weer schuiven van stoelen, tafels, banken etc.
 
onderzet viltjes schroef Viltjes zijn erg belangrijk! Als er al grote schade ontstaat aan een houten vloer of laminaat, dan komt het heel vaak door het schuiven van zware object. Als u op een stoel zit en u schuift naar voren of achteren, dan is de punt belasting hoog op de schuivende poten. Hierdoor ontstaat vrijwel onmiddelijk blijvende schade.
-Op een gelakte vloer is de schade nog veel meer zichtbaar dan op een geoliede vloer. Krassen in laminaat zijn niet te herstellen.
Schade kan voorkomen worden door goede en voldoende vilt onder de poten te plaatsen.
 • verkrijgbaar in schroef model, deze kunnen in de poten worden geschroefd.
 • verkrijgbaar als viltstrook met plakkant. Te gebruiken onder banken en andere grotere objecten. Ook zijn er opties voor metalen poten.
 • levensduur minimaal 2 jaar.
 • prijzen vanaf € 0.35 ex btw per stuk.

 

Eiken opstaande plinten, vlakplinten

worden gebruikt om zwelnaden af te dekken, de muur te beschermen en een mooie afwerking mogelijk te maken.
 
opstaande hoge eiken plinten Eiken opstaande plinten
zijn nodig om de zwelnaad af te dekken die in acht moet worden genomen bij het plaatsen/monteren van een houten vloer. De zwelnaad kan ook worden afgedekt door een vlakke plint zonder opstaande plinten.
Opstaande plinten worden bevestigd aan de muur, vlakplinten worden op de houten vloer vast gespijkert met koploze dunne spijkertjes. De plinten zijn ook leverbaar in andere houtsoorten.
 • opstaande plinten zijn 2 cm breed.
 • hoogtes leverbaar van 4,5 tot 12 cm.
 • massief eiken.
 • in verstek de hoek om monteren.
 • verkrijgbaar met rond randje of klein afgeschuind randje.
 • lengtes tot 300 cm.
 • vastzetten met lijm of slagpluggen.
 • leverbaar in lak olie of onbehandeld.
 • prijzen vanaf 4,00 tot 12,00 ex btw per strekkende meter.

eiken vlakplint
wordt gebruikt om zo onopvallend als mogelijk de zwelnaad af te werken. Ze worden vastgezet op de houten vloer met koploze spijkertjes. Meest gebruikte afwerking van de zwelnaad!
Opstaande plinten worden vaak in combinatie met vlakplinten gebruikt. Het is namelijk vaak niet altijd mogelijk overal opstaande eiken vlakplinten te plaatsen. Rond kozijnen, architraven, kozijnlijsten, neuten kan geen opstaande plint worden geplaatst. Vaak kunnen kozijnen, architraven, neuten en/of deurlijsten worden ingekort zodat de vlakkeplint er onderdoor kan worden gelegd. Er ontstaat dan een mooie strakke afwerking die zo min mogelijk ruimte inneemt van de doorgang.
 • verkrijgbaar in verschillende breedtes, van 2,8 tot 3,5 cm breed.
 • hoogte 5 mm.
 • lengte tot 300 cm.
 • kunnen op kleur geolied worden of gelakt. Ook onbehandeld leverbaar.
 • in verschillende houtsoorten leverbaar.
 • prijzen vanaf € 2,95 ex btw per strekkende meter.

 

Overzetplinten met vuren achterlatje (ook wel systeemplint genoemd)

worden gebruikt om de zwelnaad af te werken met opstaande plint in de kleur van het laminaat.
 
Opstaande overzetplinten fineer Overzetplinten worden gebruikt om de zwelnaad bij een laminaat vloer te overbruggen. Laminaat moet minimaal 1 cm zwelnaad rondom hebben.

Laminaat krimpt en zet rondom uit, dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken!

De overzetplint is een opstaande plint die aan de muur wordt bevestigd. Eerst wordt een vurenlatje met slagpluggen of lijm vastgezet aan de muur, daar wordt de overzetplint dan met kleine schroefjes tegenaan geschroefd.
 • leverbaar in de kleuren van de laminaatvloer.
 • ruimte voor kabels.
 • voor hoeken worden binnen- en buitenhoekstukjes gebruikt.
 • voor het eind van een plint worden eindstukjes gebruikt.
 • hoogte 5cm.
 • breedte 1,5 cm.
 • meestal in dezelfde kleur verkrijgbaar als laminaat, sommige laminaat merken maken ook overzetplinten, vele andere laminaat fabrikanten niet. Speciale plintfabrieken maken bijpassende overzetplinten en plakplinten voor laminaat merken die geen plinten maken.
 • prijzen vanaf € 2,95 ex btw per strekkende meter.


Flex profielen

worden gebruikt om hoogte verschillen tussen verschillende vloer oppervlaktes netjes af te werken.
 
overgangsprofielen houten vloeren laminaat Flex profiel is een systeem dat het mogelijk maakt hoogte verschil tussen verschillende vloeren altijd netjes te overbruggen. Dit door het gekartelde profiel dat draaibaar is. Er wordt een bodemprofiel geplaatst tussen verschillende vloeroppervlaktes, daar wordt dan vervolgens de bovenprofiel in gedrukt dat op hoogte geplaatst kan worden en in de juiste hoek gedraaid kan worden.
 • verkrijgbaar in verschillende houtsoort kleuren.
 • gemaakt van kunststof, met fineer houtlaagje.
 • hoogte verschil van 1,5 cm overbrugbaar.
 • prijzen vanaf € 6,95 ex btw per strekkende meter.
 


Hoekprofielen

worden gebruikt voor verschillende soorten afwerkingen.
 
  Hoekprofielen worden gebruikt om randjes die niet zo mooi ogen af te werken. Voorbeeld: als een voordeurmat is verzonken in de vloer, dan wordt de overgang naar de houten vloer of laminaat vaak afgewerkt met een hoekprofiel.
 • verkrijgbaar met plak en schroefbevestiging.
 • verkrijbaar in verschillende kleuren zoals alu, brons, goud, eiken etc.
 • verschillende hoogtes, breedtes mogelijk.
 • lengte van de profielen varieert van 120 tot 270 cm.
 • prijzen vanaf € 2,70 ex btw per strekkende meter.
 


Deurmatten, schoonloop, droogloop en kokos

worden gebruikt bij ingangen zoals entrees, voordeuren, achterdeuren of zijdeuren.
 
matten cocos schoonloop droogloop matten Een mat bij de voor-, achter- en/of zijdeur is altijd aan te raden. Dit in verband met het voorkomen van inloop van zand en vocht op de laminaat of houten vloer.
Het is belangrijk om niet te veel vocht in te lopen. Vooral laminaat kan hier veel last van hebben. In een vochtige periode kan er heel veel vocht binnen worden gelopen. Als dit allemaal terecht komt op de houten vloer of laminaat vloer, dan zal de vloer, waar het vocht direct opkomt, veel meer werken (uitzetten) dan andere gedeeltes van de vloer. Er ontstaan naden en/of opstaande randen. Blijvende schade kan ontstaan. Beter is dit te voorkomen!
Zand op de vloer is hetzelfde als uw vloer lichtjes schuren met schuurpapier. Vooral op donker laminaat zal het inlopen van zand zeer goed te zien zijn. Op geoliede en lakvloeren worden slijtplekken ook snel zichtbaar.
 • matten zijn verkrijgbaar in droogloop, schoonloop en kokos matten.
 • schoonloop matten, nemen water goed op, maar vooral ook zand en andere vuiligheid.
 • droogloop matten nemen zeer goed water op, vuiligheid ook, maar metname water.
 • kokos matten maken de schoenen makkelijk schoon, want de kokos is grof en hard.
 • prijzen vanaf € 45,- ex btw per m2.

 

Slagpluggen

worden gebruikt voor het vastzetten van opstaande massieve plinten of achterlatten van overzetplinten.
 
slagpluggen opstaande hoge mdf eiken plinten Slagpluggen zijn een handig hulpmiddel om massieve opstaande plinten of de vurenlatjes van overzetplinten vast te zetten aan de muur. Er zit schroefdraad aan, dus wanneer u de plint wilt loshalen, dan kan dat met een electrische schroefmachine of schroevendraaier.
 • standaard maat 6 x60 mm.
 • 100 stuks in een doos.
 • prijs € 16,50 ex btw per doos.


Spanveren, kurkjes

worden gebruikt om spanning te zetten op de vloerplanken die zwevend zijn gelegd.
 
stalen ijzeren spanveren hoog laag Spanveren (vervanger van kurkblokjes) worden geplaatst tussen de muur en de houten vloer die zwevend is gelegd (dus niet verlijmd of gespijkerd is aan de bestaande vloer). Houten vloerplanken krimpen en zetten uit. Dit onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. De spanveren houden de planken bij elkaar. Hierdoor ontstaan zeer weinig naden. Het krimpen en uitzetten wordt zichtbaar onder de vlakke plint. Daar zal de vloer dichter bij de muur komen als het vochtig in huis is, en minder dicht bij de muur liggen als het droog in huis is. De zwelruimte tussen muur en vloer ligt gemiddeld tussen de 1,5 en 2,5 cm (vraag ons hoeveel afstand u moet houden voor uw vloer). hout werkt alleen in de lengte van de planken. De spanveren zijn vooral aan de lange kanten langs de muur noodzakelijk (dus met de lengte richting van de planken mee). Wij verlijmen altijd alle kopsekanten om uitlopen te voorkomen. Het is ook mogelijk spanveren op de kopsekanten te zetten in plaats van het verlijmen van alle kopsekant verbindingen.
 • 25 stuks voor circa 35 m2.
 • hoge en lage spanveren leverbaar (20mm en 15 mm).
 • plaatsing om de circa 1 meter langs de muur.
 • prijs € 1,36 ex btw per stuk.

 

Luchtvochtigheidmeter

wordt gebruikt voor het meten van de luchtvochtigheid. Een te lage of te hogeluchtvochtigheid geeft ongewenste extreme krimping of uitzetten van houten vloer en/of laminaat.
 
luchtvochtigheidmeter temperatuurmeter De luchtvochtigheid dient zich, in de ruimtes waar houten vloeren of laminaat ligt, te bevinden tussen 45 en 65 %. De vloer zal iets werken, maar nauwelijks zichtbaar.
Massief houten vloeren werken meer dan multiplanken. Laminaat werkt ook, ongeveer evenveel als multiplanken.
Het klimaat in Nederland is zodanig dat de luchtvochtigheid enorm kan schommelen. In de winter tot maar 20% en in de zomer tot wel 90% luchtvochtigheid.
Indien u wilt dat uw houten vloer of laminaat niet te veel werkt, dient u soms te bevochtigen en soms te ontvochtigen. Daar zijn apparaten voor die ook op deze pagina te bekijken zijn.
 • leverbaar van eenvoudig tot zeer geavanceerd.
 • prijzen vanaf € 17,50 ex btw per stuk.

 

Traprandprofiel

wordt gebruikt boven aan de trap voor het maken van een mooie overgang van de trap naar de verdiepingsvloer. Met antisliprubber!
 
trapprofiel zilver antislipprofiel Trapneusrandprofielen gemaakt van aluminium zijn sterk en sierlijk. Er zit standaard een antisliprubber in. De kleur van de aluminium is optioneel en de kleur van de antisliprubber ook.
 • 9 cm hoog en 6 cm breed.
 • prijzen vanaf € 19,95 ex btw per strekkende meter.

 

Kopsekantenlijm, oliekwast, lijmkam, slagblok en plintenknipper

worden gebruikt bij het monteren en afwerken van houten vloeren en laminaat.
 
waxborstel lijmkam plintenknipper slagblok kopsekantenlijm Kopsekantenlijm; wordt gebruikt voor het lijmen van alle kopse kanten van houten vloerplanken. Op de veer of in de groef van de korte kant van de plank wordt een strookje lijm geplaatst voor dat de plank in de andere plank wordt geschoven. Deze verlijming voorkomt het uitlopen van de planken naar de muur. Kopse kantnaadjes worden hiermee voorkomen. Laminaat hoeft niet verlijmd te worden! Laminaat heeft rondom een klikverbinding.
 • inhoud 500ml geschikt voor 40 m2 vloerplanken.
 • prijs € 6,50 ex btw per stuk.

Oliekwast; wordt gebruikt voor het olien van een onbehandelde houten vloer. De olie wordt aangebracht met een kwast en ingepoetst en uitgewreven met kantoenen doeken. ( vraag altijd voor te beginnen ons naar precieze handleiding)
 • 1 blokkwast kan voor 40 m2 vloerhout worden gebruikt. na eerste laag in aluminiumfolie wikkelen zodat nogmaals gebruikt kan worden.
 • prijs 17,50 ex btw per stuk.

Lijmkam; wordt gebruikt voor het opbrengen van lijm voor het verlijmen van houten vloeren op zandcement of op andere houten vloeren.
 • verkrijgbaar met verschillende dieptes van de kamribbels.
 • prijzen vanaf € 6,50 ex btw per stuk.

Slagblok; wordt gebruikt om houten planken en laminaat in elkaar te slaan, wanneer de planken een beetje stroef in elkaar willen. Meeste laminaat kan tegenwoordig zonder slagblok in elkaar geklikt worden. Voor houten vloeren wordt van het vloerhout zelf ook wel eens een slagblok gemaakt.
 • gemaakt van hard plastic met hardrubberen geprofileerde rand. Geschikt voor meerdere soorten hout- en laminaatvloeren, wordt vaak samen met afstandblokjes geleverd.
 • prijs € 7,50 ex btw per stuk.
 • Afstandsblokjes kosten € 5,00 ex btw per doosje, (voldoende tot max 80 m2 vloer oppervlakte).

Plintenknipper; wordt gebruikt om vlakke plinten mee op maat te knippen.
 • geschikt voor het knippen van massieve vlakplinten en laminaatplakplintjes tot 5 mm dik.
 • prijzen vanaf € 12,50 ex btw per stuk.

 

Plakplint

wordt gebruikt om een laminaatvloer langs de kanten af te werken.
 
plakplinten laminaat eiken vlakplinten vlakkeplinten Plakplinten worden gebruikt om de zwelnaad af te dekken die in acht gehouden moet worden tijdens het leggen van een laminaatvloer. Meest gebruikte afwerking. Opstaande plinten zijn ook mogelijk (overzetplint, systeemplint, mdf-plint of massief houten opstaande plint).
Laminaat werkt rondom. Rondom moet een minimale zwel ruimte van 1 cm worden aangehouden. Vraag ons naar uw specifieke vloer omstandigheden. Laminaat werkt onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid.
De plakplinten worden vast gemaakt op het laminaat. Er zit een plaklaagje aan de onderkant van de plint.
 • breedte 2,5 cm.
 • dikte 4mm.
 • lengte 240 cm.
 • leverbaar in bijpassende kleur of exact dezelfde kleur.
 • prijzen vanaf € 1,50 ex btw per strekkende meter.

Vloerzeep

wordt gebruikt om geoliede vloeren mee schoon te maken. Gaat mee in het dweilwater. Gebruik altijd alleen bijpassende schoonmaakproducten!
 
vloercleaner vloerzeep Bij iedere soort vloerolie, hardwaxolie, is een bijpassende vloerzeep leverbaar. Is de vloer afgewerkt met een olie of hardwaxolie, dan alleen schoonmaken met een bijpassende zeep.
Sommige olien dienen regelmatig gezeept te worden, bijvoorbeeld de Woca Trip Trap olie.
Vloerzeep is geen onderhoudsolie! De vloer moet onderhouden worden met onderhoudsolie. De onderhoudsolie moet ook bijpassend zijn en dient gemiddeld 1 keer paar jaar aangebracht te worden op de plekken waar de vloer wordt gebruikt. Ieder merk heeft eigen gebruiksvoorschriften! Vraag ons voor uitleg.
 • Wij leveren alle soorten en merken olien, hardwaxolien, lakken, onderhoudsproducten en schoonmaakproducten.
 • Prijzen vanaf € 15,00 per 750 ml.

Vloerolie, onderhoudsolie, Lak

wordt gebruikt om vloeren te voorzien van een slijtlaag en een kleur. Onderhouden gebeurt met onderhoudsolie.
 
hardwaxvloerolie Houten vloeren kunnen worden afgewerkt met lak of olie. Lak werd tot eind jaren negentig veel gebruikt. Daarna heeft olie de markt overgenomen voor het grootste gedeelte.
Olie kan terplekke worden bijgewerkt en kan mits goed onderhouden levenslang meegaan.
Lak kan terplekke niet bijgewerkt worden en zal na 5 tot 10 jaar versleten zijn. De lak zal dan volledig afgeschuurd moeten worden en een nieuwe laag zal moeten worden aangebracht.
Lak heeft geen onderhoud nodig en kan iets beter tegen vocht dan een olie afwerking. Het is mogelijk lak jaarlijks te behandelen met lakpolish. Dit zal de levensduur van de laklaag verlengen met circa 2 tot 4 jaar.

Er bestaan verschillende soorten olien en lakken. De basis van alle olien is gelijk.
Lakken zijn alleen nog verkrijgbaar op waterbasis.
 • olie afwerking is meer dan de helft goedkoper dan een lakafwerking.
 • olie is eenvoudig aan te brengen.
 • prijzen olie vanaf € 3,50 ex btw per m2.
 • prijzen lak vanaf € 9,50 ex btw per m2.


Alle lakken, olien, zepen die wij leveren voldoen aan de meest recente regelgeving op het gebied van milieu en gezondheid.