Massief Houten vloeren


Alle soorten Massieve Houten Vloeren leverbaar

Massieve houten vloeren kunnen behandeld geleverd worden. Hiermee wordt bedoeld dat de olie of lak in onze werkplaats reeds is aangebracht voordat de planken bij u worden afgeleverd. Onbehandelde houten vloerdelen dienen in de gebruiksruimte geolied of gelakt te worden. Wij leveren alle soorten massieve houten vloeren. Wij kunnen leveren wat u wenst. Heeft u een speciale maat, dan is het mogelijk deze op maat te maken in onze eigen schaverij.

Virtuele Showroom

Producten

Houten  vloeren met Olie

   

Houten vloeren nog zonder Olie

-Behandelde Vloerdelen worden kant en 
klaar geleverd.
De vloer hoeft alleen nog maar gelegd te
worden.
-U kunt er na het  leggen direct overheen
lopen.
-De kleur afwerking, veroudering zit bij
levering al op de planken.
 
    -De planken worden nadat ze uit de
schaverij komen geleverd aan de klant
zonder dat er een afwerklaag zoals olie
of lak op zit.
-Terplekke worden de vloeren
geschuurd en geolied of gelakt.
 

Voordelen

De legtijd is korter dan bij onbehandelde
vloeren, u kunt er direct overheen lopen
na het leggen.
   

Voordelen

U kunt terplekke nog voor een andere kleur
kiezen omdat eerst een klein proefstukje
gekleurd kan worden.
Overgangs hoogte verschillen kunnen
weggeschuurd worden

Let op; de kwaliteit van de afwerking is bij onbehandelde houten vloeren en bij behandelde houten vloeren gelijk. De in de werkplaats gekleurde vloeren worden op dezelfde manier geolied als de houten vloeren die bij de klant in de woonkamer, slaapkamer of bijvoorbeeld het kantoor worden gekleurd.
Het roken, trommelen en/of borstelen kan heel vaak niet terplaatse worden uitgevoerd. Deze vloeren worden dan ook bijna altijd kant en klaar afgeleverd. 

Algemene informatie Massief Houten Vloeren.

Massief hout is van oudsher een zeer veel gebruikt bouw- en afwerkprodukt. Natuurlijk is het gebruik van verschillende houtsoorten om er 1 produkt van te maken ook zo oud als onze kalender.
Het gebruik van massief hout heeft tot niet zo heel lang geleden de belangrijkste plaats ingenomen in gebruik voor bouw- en afwerkprodukten.
Sinds een jaar of 30 tot 40 jaar geleden wordt er ook hout in geperste en gelaagde vorm gebruikt in vloerenland.
 

Vloerdelen

Massief hout wordt sinds jaar en dag gebruikt om vloerdelen van te maken. Dit wordt tot op de dag van vandaag gedaan. De meerlaagse produkten hebben de leidende positie van massief hout sinds circa 2008 overgenomen.
Massief hout is meer gevoelig voor luchtvochtigheids verschillen dan gelaagde vloerdelen. Dit vormt de belangrijkste oorzaak voor het afnemen van het gebruik van massief hout voor vloerdelen.
Massief hout heeft echter ook een aantal zeer aantrekkelijke kanten. Juist het feit dat massief hout iets meer werkt en minder maatvast blijft door het toe en afnemen van de luchtvochtigheid, geeft massief hout iets speciaals.

Het gebruik van massief hout voor het produceren van vloerdelen zal blijven afnemen, is de verwachting.
Het zal echter nooit verdwijnen. Dit omdat het simpel weg een ander karakter heeft dan de meerlaagsvloeren. Het geeft daarom een andere feeling om een massief houten vloer te hebben. Hiervoor zal altijd een groep mensen geinteresseerd blijven.
 

Productie

Planken: Massief houten vloerplanken worden meestal terug geschaafd vanuit ruige delen van 2.9 cm dik, (duims) (inzaagmaat), tot 2 cm dik. Deze dikte heeft het nodig om een veer en groef mogelijk te maken.
Parket: parket stroken zijn ook meestal 2 cm na de laatste schaafbeurt.
Tapis: Tapis stroken worden terug geschaafd tot 6 tot 9 mm. Deze stroken hebben geen veer en groef en worden verlijmd op een bestaande vloer.
Het hout dat gebruikt wordt komt meestal uit Frankrijk, Duitsland of Oost-Europa. De ruwe boomstammen worden ruw gezaagd in het herkomst land. Dan wordt het meestal naar Nederland gebracht voor het drogen en verder schaven tot vloerdelen. Er zijn vele schaverijen in Nederland die massief houten vloeren schaven. Dit wordt wel steeds minder. De fabrieken worden groter en het aantal vierkante meters massief houten vloeren die worden afgeleverd neemt elk jaar af. De multiplank neemt een steeds groter markt aandeel in. Wij hebben beide soorten houten vloeren in de winkel staan.
 

Houten vloeren speciaalzaken

In Nederland zijn vele gespecialiseerde houten vloeren winkels, ook wel parketvloeren winkels genoemd.
Houten vloeren produceren, verkopen en monteren is vak werk. Er komt veel bij kijken bij de productie, het verkopen en het leggen van houtenvloeren.

Massief hout werkt behoorlijk. De ene houtsoort natuurlijk meer dan de andere. De afwerk mogelijkheden zijn ook groot. Het is een gebruiksproduct dus de afwerking gaat slijten. Sommige kleur afwerkingen zijn praktischer dan andere. Wit blijft nooit wit, looppaden worden zichtbaar. Al deze kennis is bij ons aanwezig en veelal door ervaring in de praktijk opgedaan.
 

Leggen - Monteren

Het leggen van een houten vloer is eigenlijk nooit goed uit te voeren zonder voldoende kennis. Er dient met allerlei zaken rekening gehouden te worden. Is de bestaande vloer in orde om een houten vloer over heen te leggen. Alleen al deze vraag kan behoorlijk lastig te beantwoorden zijn. Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met optrekkend vocht uit de bestaande vloer in de houten vloer. Waar vandaan komt dat vocht? Hoeveel vocht komt er dan uit de bestaande vloer? Kan dat vocht afgevoerd worden? Deze vraag kan vaak alleen goed worden beantwoord door mensen met ervaring. Ervaring wordt opgedaan door eerst mee te lopen met vakmensen en daarna steeds meer zelf de verantwoordelijkheid in handen nemen. Het is een kwestie van kennis doorgifte en zelf doen.

Iemand die 1 keer in de 15 jaar eens een houten vloer legt heeft zeer waarschijnlijk een gebrek aan kennis en ervaring om goed en verantwoord een houten vloer, laminaatvloer, parket vloer of tapisvloer te leggen.

U kunt ons altijd vragen naar alle informatie die nodig is om een vloer te leggen. Op deze site staat ook heel veel informatie. Vaak komen wij ook even langs bij mensen die zelf de vloer willen leggen om even ter plekke te bekijken of de voorgenomen legplannen in orde zijn.
Natuurlijk kunt u de vloer ook door ons laten leggen.

"Wij hebben reeds duizenden vloeren gelegd."
 

Service en Garantie

De producten en diensten die wij leveren moeten voldoen aan de verwachtingen die wij hebben geschept. Dit is de kern van de zaak (Burgerlijke Wetboek).
 
  • -Een laminaat vloer heeft vaak een te verwachten levensduur van circa 15 tot 25 jaar. Het is dan niet in orde als de vloer na 5 jaar, na normaal gebruik, ernstige slijtage vertoont.
  • -Een eiken massief houten vloer gaat in principe niet af door normaal gebruik. U loopt de vloer niet door de vloer heen. Dat is de verwachting! Als u dan na een jaar ernstige slijtage ziet op de vloer, dan kan het niet anders zijn dan dat u bijvoorbeeld een hele zachte hout soort geleverd heeft gekregen in plaats van eiken.

De verwachtingen die geschept zijn en die in het normale verkeer kloppen, daar kunnen wij op afgerekend worden.
In de praktijk is er altijd wel eens iets, ook bij ons. Het vak stelt ons nog elke dag voor verrassingen! Als er dan wat gebeurt dan gaan wij er op af.

"Het leuke is, elke dag door schade en schande steeds beter worden." "Elk jaar leveren wij beter en beter werk."

Wij kijken er pragmatisch tegen aan maar ook vanuit principes.
Eén van onze principes is: "Wij moeten leveren wat wij hebben verkocht. Hebben wij ergens een fout gemaakt dan moeten wij daar verantwoording voor nemen". Dit doen wij!
Pragmatisch zijn wij ook. Het gebeurt dat een klant iets niet bevalt. Het is dan niet altijd ons aan te rekenen. Toch lossen wij het vaak dan wel kosteloos op. Dit omdat dit nu eenmaal sneller werkt en de klant blij maakt. Tegen de klant ingaan levert vaak discussie op waar je niet uitkomt. Dus dan nemen wij verlies en hopen toch dat de klant blij is.