Doe het zelf


"Wat kunt u zelf doen bij het plaatsen van een vloer."
 

Afhalen

U kunt de houten vloer, laminaat of pvc vloer zelf ophalen, dit scheelt geld. Let er wel op dat houten planken vloeren vaak planken bevat met een lengte van 2.5 meter.
Ook moet u even op het gewicht letten.
  • Eiken houten planken wegen 13 kg per m2.
  • Grenen houten planken wegen 12 kg per m2.
  • Laminaat weegt 10 kg per m2.
 

Olien - Lakken

U kunt houten vloerdelen kopen die niet behandeld zijn met olie of lak. De planken kunt u zelf olien of lakken als de vloer is gelegd.
 

Leggenzelf leggen houten vloer

U kunt de vloer zelf leggen en afwerken.
 
Houten vloeren
Een massief houten vloeren plank kost circa 80,- per m2 inclusief btw gelegd. Als u zoveel als mogelijk zelf doet, dan kunt u ongeveer 20,- tot 30,- per m2 inclusief btw besparen.

U moet er wel rekening meehouden dat het leggen van een houten vloer en het zelf olien of lakken meer tijd kost dan wanneer u alles laat doen.
Als u bijvoorbeeld een vloer van 40 m2 laat leggen, dan kost het ons 1 dag. Doet u alles zelf dan bent u 2 tot 3 dagen kwijt.
 
Laminaat
Laminaat is bijna altijd prima zelf te leggen. 
 
PVC
PVC vloerstroken die verlijmd moeten worden adviseren wij u uit te besteden. Vooral het egaliseren van de bestaande vloer en het verlijmen van stroken is niet eenvoudig en vereist ervaring.
 

Hulp en Advies

Wij vinden het prima dat u alles zelf doet. Wij zullen u zo goed mogelijk uitleggen hoe u het kunt aanpakken. 
Het is zelfs vaak mogelijk dat wij een vloerinspectie bij u thuis uitvoeren als u twijfels heeft over bijvoorbeeld de vlakheid van de bestaande constructievloer. Doe het zelf wanneer u beetje handig bent is het al mogelijk, zeker met goede informatie van ons.
 

Vakwerk

Verlijmen
Sommige werkzaamheden schalen wij onder vakwerk. 
Het verlijmen van planken, tapisstroken en parketstroken willen wij graag voor u doen omdat het lastig is en ervaring nodig is.
 
Schuren
Het schuren met de bandschuurmachine en het uitvoeren van een intensieve onderhoudsbeurt vinden wij ook vakwerk en verzorgen wij graag voor u.