Schuren en Onderhoud


Wij renoveren/schuren en onderhouden alle houten vloeren, parket, tapis afgewerkt met Olie, Was of Lak!
 

Schuren

 

Prijsindicatie schuren en olien

- Kaal Schuren v.a. € 16,00 excl. btw. per m2
- Kaal Schuren en 2 x olien v.a. € 28.50 excl. btw. per m2
- De Velling (V-Groef) schoon fresen v.a. € 4,50 excl. btw. per m2
- Extra Werkzaamheden, zoals weg drevelen spijkertjes tapisvloer op uurbasis á 45,- excl. btw. per uur
- Bijna altijd dienen de vlakplinten vervangen
te worden. Dit kost circa € 5,50 excl. btw.
per strekkende meter inclusief materiaal en plaatsing.
 
 

Prijsindicatie schuren en lakken

- Kaal Schuren v.a. 16,00 excl. btw. per m2
- Kaal Schuren en 3 x lakken v.a. 35,50 excl. btw. per m2
- De Velling (V-Groef) schoon fresen v.a. € 4,50 excl. btw. per m2
- Extra Werkzaamheden, zoals weg drevelen spijkertjes tapisvloer op uurbasis á 45,- excl. btw. per uur
- Bijna altijd dienen de vlakplinten vervangen
te worden. Dit kost circa € 5,50 excl. btw.
per strekkende meter inclusief materiaal en plaatsing.
 


 
 

Vloer niet mooi meer


Is uw houten vloer toe aan een opknapbeurt?
Heeft uw vloer krassen, kale plekken, kleurverschillen of is hij heel vies!
Ondanks goed onderhoud en verstandig gebruik of juist dankzij slecht onderhoud en onverstandig gebruik kan uw houten vloer minder mooi worden. 
Uw vloer kan dan een flinke opknapbeurt gebruiken.
 

Zelf uw Vloer Schuren of Laten Schuren

U kunt prima uw vloer zelf schuren en olien of lakken. Als specialist moeten wij u er wel op attenderen dat het schuren met de zware bandschuurmachine en afwerken van een houten vloer vakwerk is.
U heeft wellicht al ervaring met het schuren van een houten vloer of u bent gewoon handig, dan kunt u waarschijnlijk zelf een goede inschatting maken over de kans van slagen van de renovatie als u hem uitvoert.
Naast uw vakmanschap, dient uw materiaal ook in orde te zijn. Een bandschuurmachine is een heel fijngevoelig apparaat dat goed afgesteld moet staan. Wij gebruiken professionele schuurmachines. Zorgt u ervoor dat u ook een goede machine heeft als u de klus zelf gaat uitvoeren.

"Twijfelt over het wel of niet zelf renoveren van uw vloer, dan kunt u altijd ons bellen of langskomen voor tips."
 

U schakelt ons in voor uw vloer renovatie

Wij schuren met professionele schuurmachines die zijn voorzien van een goed afzuigsysteem.

Voor het goed schuren en restaureren van een houten vloer is vakkennis nodig welke is opgebouwd door jarenlange ervaring in het schuren en olien van vloeren. Elke houten vloer is anders en door de aanwezige kennis kunnen onvoorziene problemen vaak ter plekke worden opgelost. 
 

Schuren

De grote vlakken op de houten vloeren worden met een zware bandschuurmachine geschuurd. De zijkanten worden met de kantenschuurmachine geschuurd. De vloer wordt in 3 tot 5 schuurgangen bewerkt, van grof naar fijn. Met een centrische polijstmachine (woodboy) worden de laatste schuursporen (overgangen) weg geschuurd. Wij schuren nagenoeg stofvrij!.
 

Olien of Lakken

Na het schuren kan de vloer worden schoongemaakt en is de vloer gereed voor behandeling met lak, hardwaxolie of olie.

"Een geoliede vloer kan niet na het schuren gelakt worden. De lak zal niet overal goed kleven!"
  
Lakken
Lak ligt op de vloer en vomt een dichte laag. Het oogt altijd anders dan olie, iets vlakker.
Een lakvloer behoeft weinig onderhoud. U kunt hem jaarlijks polishen(beschermlaagje voor de lak, verlengt de levensduur van uw lak laag met 2 tot 4 jaar). In het gebruik is een lakvloer makkelijk. Huisdieren over de vloer, vochtige situaties, intensief gebruik etc. kan allemaal makkelijk worden schoongemaakt. Er zijn diverse soorten vloerlakken beschikbaar waardoor er een keuze gemaakt kan worden voor de mate waarin de vloer glanst.
 
Olien
Een geoliede vloer oogt naturel. U ziet het hout en de nerven erin.
Olie heeft als voordeel dat er een kleurpigment aan toegevoegd kan worden. Dit is bij lak veel moelijker. 
Olie behoeft iets meer onderhoud dan een gelakte vloer. U moet in het gebruik ook iets beter er op letten dat u vocht niet te lang laat liggen en dat u moet oppassen voor vet op de vloer. Soms kan een schotel met plant op de vloer ernstige kringen veroorzaken.
  

Onderhoud

Met goed onderhoud bent u zeker van een duurzaam mooie vloer in uw woonkamer en /of andere gebruiksruimtes-leefruimtes.

Het spreekt vanzelf dat u uw mooie houten vloer duurzaam op kleur en in een topconditie wilt houden. Dat vergt onderhoud. Zo is een goede beschermlaag nodig tegen slijtage, indringen van vuil en vloeistoffen (bijvoorbeeld koffie- en wijnvlekken), en voor kleurbehoud.


Informatie en tarieven zijn hieronder weergegeven.

"Wij onderhouden alle soorten houten vloeren."

Onze specialisten kunnen alle houten vloeren onderhouden, ongeacht de houtsoort en de afwerking die op de vloer is aangebracht (hardwaxolie-, olie-, was-, of lak, willekeurig welk merk).

Wij kunnen het onderhoud van houten vloeren geheel of gedeeltelijk voor u verzorgen, al naar gelang u wenst. Dat kan op contractbasis en op afspraak.
 

Onderhoud mogelijkheden

 

Op afspraak

In onderstaande overzicht vindt u een toelichting op de verschillende onderhoudswerkzaamheden waarvoor u ons kunt inschakelen.
Per soort vloerafwerking, hardwax(olie), lak, was en diverse andere afwerkingen, wordt kort uitgelegd hoe deze te onderhouden en hoe u dit kunt uitbesteden aan ons. Ook de tarieven zijn vermeld.  De volgende onderhoudsmogelijkheden worden besproken;
 • a. Onderhoud op vloeren met hardwaxolie of olie afwerking
 • b. Onderhoud op gelakte vloeren
 • c. Onderhoud op was vloeren
 • d. Onderhoud op vloeren met diverse afwerkingen
 • e. Onderhoud laminaat vloeren

a. Onderhoud op vloeren met hardwaxolie of olie afwerking

 
"1x per jaar behandelen met onderhoudsolie"
Indien uw vloer is afgewerkt met hardwaxolie of olie dan is het verstandig om de vloer gemiddeld 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven met een speciale onderhoudsolie. Wij kunnen dit voor u doen op contractbasis en op afspraak.
 
"1x per 5 á 10 jaar intensief onderhoud"
Eén keer in de 5 tot 10 jaar heeft uw vloer een intensieve onderhoudsbeurt nodig. Dit kan eveneens op contractbasis worden uitgevoerd en op afspraak. Bij een intensieve onderhoudsbeurt wordt masterolie aangebracht. Het onderhoud van een vloer met hardwaxolie is vergelijkbaar met een vloer met olie afwerking.
 
Uitleg hardwaxolie, olie, masterolie en onderhoudsolie
Hardwaxolie of olie is een afwerklaag die uw hout beschermt tegen gebruik, vuil en vloeistoffen. Het is een slijtlaag.
De hardwaxolie of olie kan aangebracht zijn in de fabriek of bij u thuis. Deze eerste lagen (bij enkele producten is 1 laag voldoende) worden met de onverdunde hardwaxolie of olie aangebracht. Deze oliën worden ook wel masterolie of genoemd. Het onderhoud gebeurt normaal gesproken met verdunde masterolie. Deze olie noemen wij onderhoudsolie. Een enkele keer wordt de vloer toch met masterolie behandeld. Dit gebeurt als er een intensieve onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. 
 

b. Onderhoud lak afwerking

 
1 tot 2 x per jaar polish aanbrengen
 Wij adviseren bij lakvloeren Lak-onderhoudspolish zelf 1 tot 2 keer per jaar aan te brengen. Dit is door een ieder goed zelf te doen, kost weinig moeite en tijd en u heeft er geen machines voor nodig. Wilt u dit toch door ins laten doen, dan gelden dezelfde prijzen als voor het aanbrengen van onderhoudsolie op een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie of olie.
 

c. Onderhoud op was vloeren

Heeft u een vloer met een wasafwerking dan dient regelmatig een onderhoudswas aangebracht te worden.
Was is een bescherming die in vergelijking met lak of hardwaxolie sneller slijt en slechter tegen water kan.
De frequentie waarmee een wasvloer moet worden onderhouden is afhankelijk van het materiaal waarmee de vloer is afgewerkt en het gebruik van de vloer. Gemiddeld moet toch zeker 1 keer per maand een wasvloer in de onderhoudswas gezet worden. De kosten voor het aanbrengen van een nieuwe onderhoudswas zijn vergelijkbaar met die van het aanbrengen van onderhoudsolie op een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie of olie. Vraag ons voor informatie over onderhoud op dergelijke vloeren.
 

d. Onderhoud vloeren met diverse afwerkingen

Afwerkingen zoals impregneer oliën en beitsen worden ook gebruikt op houten vloeren. Voor onderhoudsadvies op vloeren met deze afwerkingen kunt u contact opnemen met ons.
 

e. Onderhoud Laminaatvloer

Laminaat behoeft weliswaar geen onderhoud maar dient wel regelmatig met het juiste schoonmaakmiddel en op de juiste wijze te worden schoongemaakt. 
Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, als u geen goede laminaatreiniger(er zijn helaas ook slecht in de markt) dan alleen met water schoonmaken.
 

Onderhoudservice op contractbasis.


"U kunt met ons het onderhoudscontract Basis of Compleet afsluiten."
 

Onderhoudscontract Basis

Onderhoudsbeurt onderhoudsolie
Door gebruik slijt de afwerking lichtjes. Dit slijten moet bijgewerkt worden met onderhoudsolie. Gemiddeld is het 1 keer per jaar nodig om de vloer met onderhoudsolie te behandelen op de plekken waar hij het meest wordt gebruikt (keuken vaker want de meest belopen plek in huis). Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt onderhoudsolie’
 
Onderhoudsbeurt masterolie
Het kan zijn dat de hardwaxolie of olie afwerking van de vloer door bijzondere omstandigheden of door het te weinig onderhouden met onderhoudsolie zodanig is verweerd dat een onderhoudsbeurt met onderhoudsolie niet voldoende blijkt te zijn. De vloer heeft dan een intensieve onderhoudsbeurt nodig.

Bij deze onderhoudsbeurt wordt de vloer lichtjes opgeruwd en wordt er masterolie aangebracht. Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt masterolie’.
De twee bovengenoemde onderhoudsbeurten te samen vormen het onderhoudsprogramma dat u door ons kunt laten uitvoeren.
 
Onderhoudscontract basis
In het onderhoudscontract Basis bepaalt u mede op advies van onze onderhoudspecialisten wanneer u ons een onderhoudsbeurt wilt laten uitvoeren.
Hoe werkt het
We gaan bij dit onderhoudscontract Basis als volgt te werk.

Wij bellen of mailen u één keer per jaar met de vraag wanneer u de vloer door ons wilt laten onderhouden. Weet u niet of het wel of niet nodig is en welke onderhoudsbeurt nodig is, dan kunt u ons advies vragen. Uiteraard kunt u ook bellen/mailen om te vragen of wij een onderhoudsbeurt willen uitvoeren.

De bal ligt in dit onderhoudscontract bij u. Het grootste gedeelte van uw onderhoudszorg kunt u gemakkelijk uit handen geven.
 
Onderhoudscontract Compleet
Als u het onderhoudscontract Compleet neemt dan verzorgt Holtz het gehele onderhoud van uw vloer (op de schoonmaakbeurten na). Wij maken dan een onderhoudsplanning voor uw vloer. Is er een onderhoudsbeurt onderhoudsolie of een onderhoudsbeurt masterolie nodig, dan nemen wij contact met u op om de beurt te in te plannen.

Natuurlijk is het van belang dat u ons op de hoogte brengt van omstandigheden die niet te voorzien waren bij het opmaken van het onderhoudsschema. Zo kan de vloer verkeerd zijn schoongemaakt en dan is het raadzaam dat u dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan ons.
 
Algemene opmerkingen onderhoudscontracten
 • De beide contracten zijn flexibel. Wil de klant zelf een gedeelte van het onderhoud uitvoeren, dan is dat prima mogelijk binnen beide contracten. 
 • Bij het onderhoudscontract Compleet is vooraf overleg wenselijk over het onderhoud dat u zelf gaat uitvoeren omdat wij u in feite het complete onderhoud uit handen neemt en daar ook verantwoording voor dragen.
 • Er zijn geen contractkosten en abonnementskosten.
 • Het afgesloten contract is direct opzegbaar zonder opzegkosten, wij bevestigen de opzegging.
 • Er wordt per onderhoudsbeurt gefactureerd.
 
Tarieven Onderhoudsbeurt Onderhoudsolie
De vloer heeft lichte gebruikssporen, de basisafwerking is nog grotendeels in orde en wordt behandeld met onderhoudsolie:
 • 25 m2 vloer of minder € 375,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
 • 25 m2 tot 50m2 € 400,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
 • 50 m2 tot 100m2 € 525,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
 • Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 525,- incl. btw.

 

Tarieven Onderhoudsbeurt Masterolie
De vloerafwerking is dusdanig afgesleten dat een intensieve onderhoudsbeurt nodig is. De vloer wordt opgeruwd en de masterolie (basisolie) wordt aangebracht.
 • 25 m2 vloer of minder € 450,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
 • 25 m2 tot 50m2 € 575,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
 • 50 m2 tot 100m2 € 600,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
 • Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 650,- incl. btw.

 

Korting
Heeft u een houten vloer bij ons gekocht en een onderhoudscontract Basis of Compleet afgesloten, dan krijgt u op iedere onderhoudsbeurt 10% korting!

NB.De prijzen zijn op basis van uitvoering op werkdagen. Er geldt een toeslag van € 7,50 (excl. btw per m2) voor uitvoering in het weekend of in de avond/nacht. Prijzen zijn onder voorbehoud van inmeting. Het verplaatsen van de meubels moet in principe door de klant zelf worden geregeld, tenzij anders in overleg.


Bel of mail ons voor meer informatie maar u bent ook altijd welkom in onze showroom.
 
Voordelen onderhoudscontract Basis
 • U bent u er zeker van dat het meest noodzakelijke onderhoud niet wordt vergeten. Wij nemen in ieder geval één keer per jaar contact met u op om het onderhoud van uw vloer te bespreken.
 • Na bezoek van de onderhoudspecialist is de vloer weer prima beschermd. Wij nemen een groot gedeelte van uw onderhoudszorg over.
 • Uw vloer wordt professioneel onderhouden.
 • Regelmatig onderhoud is op de lange termijn voordelig en u heeft altijd een mooie vloer die goed bestendig is tegen vuil en vloeistoffen.
Voordelen onderhoudscontract Compleet
Buiten bovengenoemde voordelen van het onderhoudscontract Basis die het onderhoudscontract compleet ook heeft, heeft het onderhoudscontract Compleet een belangrijk extra voordeel.

"Met het afsluiten van een onderhoudscontract Compleet haalt u praktisch alle zorgen omtrent onderhoud van uw vloer uit handen."

Wilt u een onderhoudscontract Basis of Compleet afsluiten of informatie hierover ontvangen? Bel of mail ons!
Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom.
 

Project onderhoud

Wij verzorgen ook project houten vloeren onderhoud! Project vloer onderhoud heeft een andere prijsopbouw!
Vraag ons voor meer informatie en een offerte!
Wij hebben onder andere verschillende NS stationgebouwen, koffieshops en gemeentenhuizen in onderhoud.