Verouderen


"Waarom zouden wij vloeren verouderen."

Nieuwe vloeren die niet verouderd zijn ogen daadwerkelijk nieuw. Omdat in bestaande huizen vloeren gemiddeld om de 10 jaar worden vervangen, maar de huizen niet, past een nieuwe vloer vaak niet in een huis dat er bijvoorbeeld al 80 jaar staat. Omdat echte oude houten vloeren pratisch altijd op de vuilnisbelt belanden, kunnen deze niet herlegd worden. Zelfs in het buitenland hebben wij moeite om bruikbare partijen uit de sloop te halen.

De houten vloeren branche heeft voor dit "probleem" oplossingen bedacht. Nieuwe vloeren kunnen tegenwoordig op allerlei manieren worden verouderd in de werkplaats of op de vloer.

 

  

 "Verouderen is vakwerk."

Verouderen moet met gevoel voor sfeer worden gedaan. Hiervoor is heel veel houtkennis en gevoel voor sfeer nodig. Ondanks dat sommige verouderingstechnieken met machines worden uitgevoerd, zoals trommelen, is het toch het oog van de specialist die er voor moet zorgen dat de machines goed staan opgesteld, ingesteld en afgesteld.

Er zijn verschillende manieren om een nieuwe vloerplank of parketstrook te verouderen. De meest gebruikte verouderingstechnieken zijn trommelen, borstelen, roken, logen, branden, waterkringen aanbrengen en schrapen met de hand.
 

7 producten
Meest verkocht arrow_drop_down