Sfeer


"Hout past bij iedere sfeer behalve heel modern en koud."
 

Sfeer en houten (parket) vloeren

Er is voor iedere sfeer die u graag wilt creëeren in uw leefomgeving een houten vloer leverbaar die daar aan bijdraagt.
De meest gekozen sfeer is modern-klassiek. Modern-klassiek past bij huizen die een iets oudere bouwstijl hebben. Dit kunnen ook nieuwbouw woningen zijn die in de stijl van bijvoorbeeld oude grachtenpanden zijn opgetrokken.
De vloer mag zelfs verouderd zijn om toch nog te passen.
 

Jaren 70

Er zijn ook veel huizen gebouwd waarbij de woning behoorlijk strak is, bijvoorbeeld de jaren 70 woningen. Daarin past vaak een iets strakkere vloer. De houten vloeren die in dergelijke woningen passen zijn vaak niet verouderde eiken vloerplanken.
 

Klassiek

De klassieke stijl komt vaak in jaren dertig huizen voor. De suite kamers zijn vaak belegd met een motiefvloer, vaak een visgraat. De visgraat is vaak een tapisvloer.
In de nog oudere grachten panden ligt vaak ook visgraat, vaak gemaakt van massieve stroken. Op de belle-etage ligt vaak visgraat en op de overige verdiepingen liggen goedkopere planken van eiken of grenen.
 

Modern

Bij de moderne stijl past bamboe prima. Dit heeft te maken met de tekening van bamboe. De tekening van bamboe is over de gehele vloer ongeveer het zelfde. Bamboe oogt dus strak en rustig.
Dit kan ook met bijvoorbeeld eiken worden bereikt, maar dan moet het eikenhout handmatig gesorteerd worden.
 

Laminaat en PVC

Laminaat en pvc zijn imitatie producten. De bovenstaande opmerkingen gelden ook voor laminaat en pvc. Echter het blijft een imitatie product. Dit betekent dat het altijd anders oogt dan echt hout.
laminaatvloer